Guitarundervisning i København
Få en gratis og uforpligtende prøvetime
Lær at spille guitar i København
Bor du i København, og har du en drøm om at lære at spille guitar? Så er Mikkels Musikskole det helt rigtige sted for dig. Vi har nemlig mange guitarundervisere i Københavnsområdet, og vores undervisning er:
- Hjemme hos dig.
- På et tidspunkt, der passer dig.
- Du får altid en gratis og uforpligtende prøvetime.
- Du kan få guitarlektioner i København på alle niveauer.
Lær mere om guitaren med vores underviser Mads på Youtube:
Hvor i København kan jeg få guitarundervisning?
Vi er repræsenteret over hele København og Frederiksberg. Dvs. du kan finde en underviser i guitar, om du bor på
- Nørrebro
- Østerbro
- Vesterbro
- Indre by
- Amager
Du kan også finde os i yderområderne som fx Lyngby, Vanløse, Brønshøj, Hvidovre, Rødovre, Albertslund, Kastrup og Taarnby. Så der er mange gode muligheder for dig.
Mikkels Musikskole har selv kontor i København SV og lager på Frederiksberg, så vi er hjemmevante netop i København og kender områderne rigtig godt.
Københavns billigste hjemmeundervisning
Vores største drøm er at kunne gøre musikundervisning disponibel for alle i hele Danmark. Det betyder, at Mikkels Musikskole er en løsning, som har billige priser og er nemt for den travle familie både logistisk og geografisk. Vi er særligt godt repræsenteret i København.
Hvis du er interesseret i andet, så er der også andre muligheder, som følger:
- Undervisning hjemme hos underviser eller i et øvelokale.
- Undervisning på din skole i københavnsområdet. Dette kræver dog, at Mikkels Musikskole har et samarbejde med skolen. Læs mere om, hvad du selv gøre i den forbindelse her.
Vi har allerede samarbejder med mere end 25 skoler fx Vestegnens Privatskole, Hundige Lille Skole og Sankt Knud Lavard Skole i Kgs. Lyngby. Og vi har plads til flere! Se om jeres skole er på listen via tilmeldingen her, og ellers skriv os en mail via kontaktformularen på siden her.
Guitarundervisere i København
I København har vi dygtige og pædagogiske guitarlærere. Derfor har vores guitarundervisere altid en pædagogisk indgang til undervisningen. Vi tror nemlig på, at det er lige så vigtigt for vores musikundervisere at kunne motivere eleven og forme undervisningen efter den enkelte elev, som at vores undervisere er teknisk dygtige til deres instrument. Vores undervisere:
- Er dygtige til deres fag.
- Har et pædagogisk afsæt.
- Former undervisningen til den enkelte guitarelev.
- Er fra dit lokalområde i København.
Vores undervisere underviser i deres lokalområde fordelt over hele landet, derfor vil du opleve, at din guitarlærer er lokal i København eller på Frederiksberg - måske endda meget tæt på dig.
Udover København som dit område, så matcher vi elev og underviser ud fra bl.a. følgende kriterier:
- Instrument.
- Niveau.
- Særlige ønsker.
Musikgenrer
Særlige ønsker kan fx være, du lytter til en bestemt musikgenre, som du allerhelst vil lære at spille. Er du fx rigtig glad for metal? Jazz? Eller popmusik? Enhver musikgenre har sine kendetegn, som du skal lære at bruge, ud over at kende instrumentet som udgangspunkt. Her er et par eksempler:
- Rock - her kan du fx lære det, der hedder "powerakkorder", som er et hovedelement i mange former for rockmusik og en typisk rolle for fx rytmeguitaristen. Powerakkorden er bygget op af grundtonen og kvinten og kan tages i alle bånd på guitaren.
- Jazz - der findes mange genrer indenfor jazzen, men et element, som går igen er improvisation. Improvisation er et grundelement i jazzen og er spontant musik på stedet, hvor du selv finder på melodier over det tema, de andre musikere spiller.
- Heavy Metal - udover powerakkorderne, som beskrevet under punktet "Rock", kan du lære en masse teknikker ved metalmusik. Det kan fx være hammer-ons, som er en særlig teknik, hvor du bruger hånden på gribebrættet (typisk venstre hånd) til at "hamre" nye toner an, uden at slå dem an med hånden ved guitarens krop (typisk højre hånd).
Hvis du har bestemte ting, du gerne vil lære på guitaren, kan du snakke med din underviser om mulighederne for at lære netop det.
Ved du allerede inden din tilmelding, hvilken genre, du gerne vil spille, kan du skrive det til os ved tilmeldingen. Så har vi det med, når vi matcher dig med en dygtig underviser.
Guitarundervisningen
Vores undervisere forbereder undervisningen, så den matcher den enkelte elev, og vores guitarundervisere i København har oftest forskellige baggrunde for at være dygtige undervisere. Derfor har du som elev gode muligheder for at være med til at forme undervisningen, hvis du har særlige idéer eller drømme, som du vil føre ud i livet.
Guitarundervisningens form
De forskellige baggrunde, vores Københavnske guitarundervisere har, er med til, at undervisningen kan se forskellig ud fra elev til elev. Hvis du overvejer at gå til begynderguitar, vil I dog ofte komme ind på nogle grundlæggende ting, som kan se ens ud. Det kan være:
- Hvordan du holder guitaren.
- Din positur.
- Hvordan fingrene skal være placeret.
- Strumming-teknikker (højre hånd, der bevæger sig op og ned ad strengene).
- Tonernes placering og forhold til hinanden.
Derudover kan I vælge at arbejde med guitarspillet på forskellige måder, alt afhængig af, hvad I i fællesskab bliver enige om. Du kan fx:
- Lære at akkompagnere dig selv eller andre til sang. Denne form indebærer en del akkord-øvelser og rytmetræning.
- Lære at spille guitar efter den klassiske form efter noder.
- Lære at spille efter gehør og evt. arbejde med improvisation.
Typisk vil I starte ud med simple øvelser og så udvide undervejs i takt med din udvikling på guitaren.
Hvor lang tid får jeg guitarundervisning?
Vores guitarundervisning i København er altid 60 minutter per lektion, og du binder dig for en kort bindingsperiode på et modul á 10 lektioner. Når dit modul er ved at være slut, bliver du påmindet om at tage stilling til, om du vil fortsætte endnu et modul.
Kan vi få en hel time til at gå?
Ja, det kan I. Det er vigtigt at huske på, at pauser undervejs er rigtig godt for indlæringen. På den måde bliver undervisningen ikke forhastet, og guitarlæreren har mulighed for at bruge pauserne aktivt, hvis der er behov for fx lidt bevægelse ovenpå en lang dag. De kan fx bruges til:
- Rytmeøvelser.
- Kanons - som stemmeøvelser, hvis I arbejder med akkompagnement.
- Guitarens historie.
- Inspirationsvideoer.
Vi anbefaler altid vores elever at finde en masse inspiration fra andre guitarister, så de kan finde deres egen lyd. Nederst på denne side kan du finde nogle navne på guitarister, du kan starte med at lytte til. Er du interesseret, så snak med din underviser om, hvor i København, det vil give mening for dig at finde inspiration.
- Spiller der fx et fedt popband på Vega på Vesterbro i weekenden?
- Er der jazz på Montmartre i Indre by, som er værd at tjekke ud?
- Har Loppen på Christiania god rock på plakaten?
- Er det en særlig folkemusik på Alice på Nørrebro, man ikke må gå glip af?
Når det kommer til inspiration, så er det kun fantasien, der sætter grænser. Så vær endelig opsøgende og interesseret!
Kom godt i gang med guitarspillet
Det er godt at øve sig. Det har du nok hørt før, men det behøver slet ikke være sådan en kedelig ting, som man bare SKAL! Tvært imod, det er vigtigt, det ikke er det. Hvis du ikke øver dig mellem dine guitarlektioner, vil du opleve, at din lærer går gennem det samme hele tiden. Derfor er her et par øvetips til dig:
- Øv dig hellere 10 minutter hver dag end en time om ugen - gerne længere.
- Spil hellere noget, du har lyst til, end slet ikke spille.
- Skab dig selv et godt rum for at øve. Sørg fx for, at guitaren står fremme, så du bare lige kan snuppe den og gå i gang, og find et lokale, hvor du ikke forstyrrer andre fx på værelset eller kontoret eller lignende.
- Har du kun et par minutter til at øve, så øv fx én akkord, så den lyder helt rigtigt - eller en lille melodifrase.
- Start med nemme elementer og udvid løbende, så du får godt fat i det.
- Det skal ikke lyde som på pladen i første hug - eller aldrig faktisk: Øv dig på at finde din egen måde at spille på.
Din egen guitar
Det er en god ting at have sit eget instrument, så du kan lære det rigtig godt at kende. I København er der mange gode steder, der sælger instrumenter, og vi samarbejder med den lokale musikbutik på Frederiksberg, KMC Musik på H. C. Ørstedsvej. Det betyder, at du kan købe guitarer gennem Mikkels Musikskole.
Vi har både elektriske og akustiske guitarer i voksen- og børnestørrelse. Alt nødvendigt tilbehør er med i købsprisen.
Coronasikker guitarundervisning
Hjemmeundervisning i guitar er et godt alternativ til musik på større steder, hvis det passer jer bedre ift. corona. Vores undervisere følger regeringens retningslinjer, og vi har selv udfærdiget egne coronahensyn, som alle følger, og som er specifikt målrettet musikundervisning. Læs om dem her.
Om guitaren
Guitaren er et knipset strengeinstrument. Det betyder, at du "knipser" med fingeren mod strengene for at skabe lyden. Guitaren har typisk seks strenge, men findes også i versioner med fx 7, 8 og 12 strenge.
Guitaren er bygget op af krop, hals og hoved. Det er på guitarhovedet, du finder stemmeskruerne, som du skruer på for at stemme guitaren.
Guitaren fås både i akustisk og elektrisk version.
- En akustisk guitar har en stor krop (resonanskammer), som forstærker lyden fra vibrationerne fra strengene. Det er akustiske guitarer du ser på billede lige ovenfor.
- En elektrisk guitar (eller el-guitar) har en flad krop, og der kommer ikke lyd ud af den, med mindre den bliver koblet til en forstærker. Du kobler guitaren til en forstærker med et jack-kabel. Det er en elektrisk guitar du kan se på billedet i toppen af denne side.
Guitarens akkorder
Akkorder er samlinger af minimum tre toner, der bliver spillet samtidig. Du tager akkorder på en guitar ved at placere fingrene på gribebrættet. En akkord er en form for tonestabel: Det er som udgangspunkt tre toner, men du kan stable flere ovenpå - så mange du vil faktisk.
Hvis du gerne vil lære at spille akkorder på din guitar, kan du i dag downloade mange smarte apps til din smartphone. En sådan app viser dig typisk, hvor du sætter fingrene for at spille en bestemt akkord.
Inspiration til at spille guitar
Vi vil anbefale dig at lytte til så mange forskellige guitarister som muligt for at finde ud af, hvordan du drømmer om at lyde på din guitar. Af store guitarister kan du fx lytte til:
Eric Clapton, Keith Richards, Jacob Bro, Django Rheinhardt, B.B. King, Santana, Bonnie Raitt, Stevie Ray Vaughan, Joan Jett, Maggie Björklund og mange flere.
I Mikkels Musikskole har vi også underviser i andre strengeinstrumenter som bas, ukulele, mandolin og banjo.