Trommeundervisning
Få en gratis og uforpligtende prøvetime
Lær at spille trommer
Trommeslageren har en meget vigtig rolle i et band og orkester, det er nemlig trommerne, der holder rytmen og sammen med bassisten sørger for pulsen. Hvis du går og drømmer om at spille trommer, så er du kommet til rette sted. Mikkels Musikskole har nemlig flere fordele for dig:
- Vi underviser hjemme hos dig.
- På et tidspunkt, som passer dig.
- Du får altid en gratis og uforpligtende prøvetime.
- Først efter prøvetimen kan du vælge at binde dig til vores korte bindingsperiode.
- Vi har trommeundervisning på alle niveauer fra begynder til øvet og elite.
Lær mere om trommesættet og om, hvordan du kommer i gang, sammen med vores underviser Gustav på Youtube her:
Hvor kan jeg blive undervist i trommer?
Vi er en landsdækkende musikskole, og derfor kan du finde vores trommelærere i hele landet. Vi er ekstra godt repræsenteret i de større byer som:
- København
- Aarhus
- Aalborg
- Odense
- Roskilde
Ved tilmelding skriver du, hvor du bor, og bl.a. på baggrund af dette, matcher vi dig med en dygtig trommelærer i dit område. Vi matcher underviser og elev på baggrund af bl.a.:
- Geografi
- Instrument
- Niveau
- Særlige ønsker
Hjemmeundervisning i trommer
Vores mission i Mikkels Musikskole er at gøre musikundervisning tilgængelig for alle i Danmark. Derfor prioriterer vi engagerede undervisere, gode priser og favorable vilkår.
Det er også derfor, vores privatundervisning foregår hjemme hos dig, som udgangspunkt. Når du vælger at gå til trommer, betyder det, at du skal have dit eget trommesæt
Det er også en mulighed, at undervisningen foregår hjemme hos underviser eller i et øvelokale, hvis du fx ikke har eller vil have dit eget trommesæt.
Dit eget trommesæt
Det er altid bedst at have sit eget instrument, på den måde kan du øve dig mellem lektionerne, og du kan blive tryg ved instrumentet. Med trommer er det særligt vigtigt, hvis du vil have undervisning hjemme hos dig. Vigtigt om dine muligheder ift. trommesæt:
- Gennem Mikkels Musikskole kan du købe elektriske trommesæt til billige priser, hvis du ikke allerede har et.
- Det smarte ved at vælge et elektrisk trommesæt er, at du ikke forstyrrer dine forældre, søskende eller naboens kat, men bare kan hamre løs for dig selv.
- Vær opmærksom på, at hvis du køber et trommesæt, så bruges første lektion dels til opsætning og tilpasning. Du kan selv være med og lære hvordan.
- NB! Gratis prøvetime foregår hos underviser, hvis du ikke selv har et trommesæt.
Vores trommeundervisere
Vi tror på, at det er mindst lige så vigtigt, at en underviser er god til at motivere og engagere eleven, som at vedkommende er teknisk dygtig på sit instrument. Derfor har vi altid undervisere, der:
- Er dygtige musikere.
- Har et pædagogisk udgangspunkt.
- Tager ansvar for undervisningens form, elevens læring og motivation til at spille.
Trommeundervisningen
Vores undervisere har forskellige baggrunde, derfor vil din trommeundervisning også se forskellig ud alt afhængig af, hvem din underviser er, og hvem du er som elev.
Hvor lang tid får jeg trommeundervisning?
I Mikkels Musikskole har vi altid en kort bindingsperiode og hver lektion i privatundervisning er 60 minutter. Du får også altid en gratis og uforpligtende prøvetime, så du kan prøve formatet af.
Kan vi få en hel time til at gå?
Ja, det kan I. En time kan lyde af lang tid, især hvis eleven er et barn. Så er det rigtig vigtigt at huske på, at pauser og afbræk i den intensive undervisning er super godt for indlæringen. Det kan være trommelæreren vælger at bruge pauserne aktive til:
- Rytme- og pulstræning.
- Øvelser, du kan bruge i bilen, på ferien eller i bussen til skole.
- Vise hvordan du varmer rigtigt op, når man er trommeslager.
- Inspirationsvideoer.
Kom godt i gang med trommeundervisningen
Du har sikkert hørt det før: Øvelse gør mester. Og den er god nok! Du skal øve dig for at rykke dig på dit trommer. Det er godt at få en rutine ind i hverdagen, så du holder det ved lige. Her er nogle gode tips til din øvning:
- Øv dig hellere 10 minutter om dagen end en time om ugen.
- Hellere spille noget, du har lyst til, end slet ikke at spille.
- Skab nogle gode rammer for at spille musik derhjemme: Det kan være en musikrum, hvor du bare kan sætte dig ind og spille, eller et elektrisk trommesæt på værelset med hørebøffer til, så du ikke forstyrrer andre i huset.
- Start let ud med simple øvelser, fx med lilletrommerytmen og stortrommen hver for sig. Når de sidder godt, kan du sætte dem sammen. Senere kan du putte hihat på osv.
- Find din egen lyd: Det behøver ikke lyde som på indspilningen!
Coronasikker trommeundervisning
Med privatundervisning i Mikkels Musikskole får du en god og coronasikker musikundervisning. Ved at vores undervisere kommer hjem til jer, undgår I fx for mange personer, der skal dele lokale og instrument. Vores undervisere følger altid regeringens retningslinjer for corona samt Mikkels Musikskoles egne hensyn, som du kan læse om her.
Om trommerne
Et trommesæt består som udgangspunkt af en stortromme, lilletromme, hi hat og bækkener, som kan være crash og ride bækken. Derudover er der ofte to eller flere tammer. Du kan udbygge trommesætter, som det passer dig bedst.
Trommerne er et vigtigt instrument i de fleste rytmiske musikgenrer.
Du slår på trommerne med et sæt trommestikker, køller eller whiskers. Der er forskellige muligheder alt afhængig af, hvilken lyd du gerne vil frembringe. Det kan indflydelse på:
- Dynamikken
- Anslaget
- Genren
Udover det akustiske trommesæt, er det elektriske trommesæt blevet rigtig populært. Det er nemlig ofte både billigere, larmer mindre og er nemmere at flytte rundt på. Derudover har det et utal af lydeffekter og indstillinger, så man kan skabe sine helt egne unikke rytmer.
Trommetyper
Når vi snakker om et trommesæt, så er det en typisk sammensætning den, vi har beskrevet ovenfor. Der findes mange andre trommer, som fx hører ind under det, vi kalder percussion eller slagtøj. Det kan du også gå til i Mikkels Musikskole, vælg fx:
- Djembe
- Klassisk slagtøj
- Slagtøj
- Percussion
Inspiration til at spille trommer
Det er altid godt at lytte til mange forskellige kunstnere, der kan inspirere dig til at finde netop din lyd. Hvis du har brug for inspiration, så kommer her en liste over trommeslagere og percussionister, som du kan starte med:
- Dave Grohl
- Phil Collins
- Ihan Haydar
- Lars Ulrik
- Marilyn Mazur
- Jonathan Phillip Moffett
Og mange mange flere, find selv din egen inspiration.