Trommeundervisning i Aarhus
Få en gratis og uforpligtende prøvetime
Lær at spille trommer i Aarhus
Drømmer du om at være trommeslager? Måske spiller du allerede, og vil gerne være endnu bedre? Hos Mikkels Musikskole leverer vi trommeundervisning direkte hjem til dig, og vi har altid en underviser til dig, uanset om du er begynder eller ekspert. Vores undervisere er lokale i Aarhus, og du kan selv bestemme hvor og hvornår, din undervisning skal ligge. Vi har undervisere i hele landet, men vi har rigtig mange i Aarhus. Du får altid:
Undervisning når, og hvor du vil.
En gratis prøvetime, helt uforpligtende!
Ret til at bestemme hvad du vil lære.
Trommeundervisning i øjenhøjde, om du er voksen eller barn.
En dygtig og velforberedt underviser.
Lær mere om at spille trommer med vores underviser Gustav på Youtube:
Hvor i Aarhus kan jeg få trommeundervisning?
Vi har trommelærere i stort set hele Aarhus, og du kan altid finde undervisere i:
Aarhus C
Lisbjerg
Aarhus V
Aarhus N
Skejby
Hvis du bor lidt uden for Aarhus, så kan vi også klare den! Vi har undervisere i fx: Risskov, Tilst, Gellerup, Brabrand og Vejlby.
Mikkels Musikskole har kontor i København SV, men vores undervisere er Aarhus-lokale, og har styr på området.
Aarhus' billigste hjemmeundervisning
Vi mener, at det er vigtigt, at alle får adgang til musikundervisning, uanset størrelsen på din pung, og hvor du bor. Vi arbejder altid for, at du får den undervisning, som passer allerbedst til dig. Aftaler om tid og sted foregår direkte mellem dig og underviser, hvilket gør forløbet meget fleksibelt, så selv den travle familie kan være med. Vi tilbyder forskellige tilbud, og du kan altid vælge:
Hvor du vil undervises (fx. hjemme, øvelokale, hos underviser)
Undervisning på din skole i Aarhus. Det kræver dog, at Mikkels Musikskole samarbejder med skolen. Læs mere om, hvad du selv kan gøre, for at få undervisning på din skole her.
Måske er din skole allerede på listen? Du kan tjekke, om det er tilfældet via tilmeldingen her, ellers kan du skrive en mail via kontaktformularen på siden her. Lige nu arbejder vi fx sammen med Feldballe Friskole i Rønde, og vi har plads til flere samarbejder.
Trommeundervisere i Aarhus
Der er altid dygtige tromme-undervisere i Aarhus, og det vigtigt for os at din undervisning har stor værdi for dig. Det kan sætte tålmodigheden på prøve, når man skal lære noget nyt, og derfor er vores undervisere altid pædagogiske i deres fremgangsmåde. Vores vigtigste opgave er, at du bliver den trommeslager, som du drømmer om, og derfor bestemmer du selvfølgelig selv, hvad du vil undervises i. Vores undervisere er altid:
Rutinerede trommeslagere.
Opmærksomme på dine behov og din tryghed.
Fra dit lokalområde i Aarhus.
Vi har undervisere i hele Danmark, men de underviser alle i deres eget lokalområde. Det er derfor sandsynligt, at du kender din underviser. Vi matcher dig med en underviser på baggrund af dit område Aarhus, men også ud fra:
Dit instrument.
Dit niveau.
Evt. særlig ønsker
Musikgenrer ift. trommer
Et særligt ønske kunne være en genre, som du gerne vil udforske. Der findes en jungle af genrer og undergenrer, men alle finder deres yndlings med tiden. Du vil måske være metal-trommeslager? Eller lære komplicerede rytmer i jazz? Uanset hvad du søger, er det vigtigt, at kunne skelne mellem de forskellige musikgenrer. Her får du et par eksempler på kendetegn, med fokus på trommer:
Rock - En genre med mange facetter, men oftest med kraftige lilletrommeslag på taktslag 2 og 4. Stortrommen markerer slagene 1 og 3, og denne type rytme kaldes et backbeat. Stortrommen arbejder også tæt sammen med bassistens rundgang, hvilket resulterer i et beat med meget power og fremdrift.
Jazz - Denne genre har sit udspring i 1920'ernes USA, og et nøgleord i genren er improvisation. En jazztrommeslager spiller dog ikke udelukkende soloer, men skal bevæge sig flydende med bandets improvisation. For det meste er der et udgangspunkt, men jazz er meget levende og kan bevæge sig i alle retninger.
Hip-Hop - Denne genrer går tilbage til starten af 1970'erne, og grundstenene er en kombination af "scratching", rap, bas og rytme. Tromme-mønstre i hip hop bygger på simple rytmer, men timing er alt! Rappere behøver ikke meget andet end en rytme for at performe, og det er afgørende at trommeslagerens timing er god, for at følge rapperens flow.
Det er altid dig, der bestemmer, hvad dine tromme-lektioner skal gå ud på. Vi vil give dig den bedst mulige undervisning, så du kan udvikle dig, som du ønsker. Ved du allerede, hvad du gerne vil lære? Så kan du skrive til det til os i din tilmelding. Så bruger vi dine ønsker til at matche dig med en underviser.
Trommeundervisningen
Vores undervisere er forskellige musikere med mange forskellige erfaringer, og derfor er undervisningen forskellig fra elev til elev. Du skal finde din helt egen stil, og der er mange veje at gå. Din underviser vil hjælpe dig til at forstå forskellige teknikker og stilarter, så du selv kan navigere i musikkens verden.
Trommeundervisningens form
For at kunne navigere i musikken, er der nogle helt basale ting, som enhver trommeslager skal mestre. Hvis du er begynder, vil i typisk starte med nogle nemme øvelser, og derefter bygge ovenpå. Hvis du allerede nu har lyst til at lære lidt om, hvordan du gør det nemmere for dig selv, kommer der lidt hjælp til dig her:
Start med langsomme rytmer omkring 70 bpm. Det bygger et solidt fundament, til når du skal spille hurtigere!
Lær at holde på dine trommestikker rigtigt, så bliver dit spil bliver mere effektivt.
Trommer afgiver forskellig lydstyrke, alt efter hvor hårdt du slår. Øv dig i at spille med ensartet lydstyrke.
Lær at holde timingen ved at spille efter en metronom.
Der er mange måder at arbejde med trommer på, og sammen med din underviser finder I den bedste vej for dig. Det kunne være, at du fx gerne vil arbejde med:
At spille sammen med andre, og indgå i et band
At spille efter trommenoder
At spille med dobbelt-pedal på stortrommen
Det er vigtigt at lære at spille rigtigt, helt fra starten af. Derfor vil starten på din undervisning indeholde mange gentagelser. Det kan virke langtrukkent, men det giver dig de bedste forudsætninger for at blive en dygtig trommeslager. Så snart de basale øvelser sidder på rygraden, vil det blive mere og mere kompliceret.
Hvor lang tid får jeg trommeundervisning?
Kan vi få en hel time til at gå?
Helt bestemt! Når du spiller trommer, bruger du din krop meget, og det er vigtigt at huske at holde små pauser. Jeres pauser kan dog sagtens bruges til produktive ting, som fx:
At lytte til en fed sang, sammen med din underviser
Håndmassage for at afspænde dine muskler, det kan være hårdt for hænderne at spille trommer.
Generel udstrækning af kroppen, for at afslappe dine muskler.
Inspiration til trommespillet
Inspiration er nøglen til kreativitet, og derfor anbefaler vi, at du lytter til mange forskellige bands/trommeslagere. Sådan finder du ud af, hvor din inspiration kommer fra, og hvilken trommeslager du gerne vil være. Din trommeunderviser er lokal i Aarhus, og kender formentlig de lokale scener. Tal gerne med din underviser om fede oplevelser, som kunne inspirere dig:
Måske skal du se rock på TRAIN i aften?
Der kunne spille jazz på BLÅ i weekenden?
Eller der kunne være jam på Radar?
Inspiration er en flygtig ting, men fortvivl ikke, hvis din inspiration kommer og går. Det er helt normalt at føle sig uinspireret, og det er her, at du skal ud og opleve noget rigtig fedt. Det er vigtigt, at være åben overfor al musik, du ved aldrig, hvad der inspirerer dig!
Kom godt i gang med trommerne
Først og fremmest skal undervisningen være tryg og sjov, men hvis du ikke øver dig, så rykker du dig heller ikke. Øvning kan planlægges enkelt, så du slipper for mange gentagelser i undervisningen, hvor tiden ellers kunne have været brugt på noget nyt. Vi giver dig her nogle gode tips til, hvordan du kan øve dig, så du får mest muligt ud af undervisningen.
Øv dig en lille smule hver dag. Det er bedre med 20 minutter om dagen, end 2 timer om ugen!
Find nogle venner at spille med, så bliver det hurtigt sjovt.
Find b på Youtube med forskellige trommeøvelser.
Du behøver ikke et trommesæt for at øve dig, de fleste ting larmer, når man bruger trommestikker.
Hvis du bliver irriteret over en øvelse, der ikke sidder, så læg den fra dig og vend tilbage senere. At spille sig blind på en øvelse er ikke ualmindeligt!
Hvilket trommesæt passer til mig?
Der findes forskellige slags trommesæt, og de fås både akustisk og elektrisk. Så hvis du bor i en lejlighed, vil du måske have gavn af et elektrisk trommesæt? Et elektrisk trommesæt fylder mindre end et traditionelt sæt og har indgang til headphones. Hvis du foretrækker den akustiske lyd, kan der fås forskellige typer trommestikker som fx whiskers, hvis du ikke har mulighed for at larme meget.
Der findes forskellige størrelser og opsætninger af trommesæt, så undersøg eventuelt Youtube for videoer om, hvordan du vælger dit første trommesæt.
Hvis du ikke har dit eget trommesæt, så kan Mikkels Musikskole også hjælpe dig. Du kan altid kontakte os for at købe trommer. Vi har mange instrumenter, og vi er altid klar til at hjælpe dig med at finde en løsning.
Coronasikker trommeundervisning
Hvis du ikke er tryg ved at gå på musikskole pga. smitterisiko, så er hjemmeundervisning en rigtig god løsning. Hos Mikkels Musikskole følger vi altid regeringens retningslinjer, og vi har endda lavet vores egne hensyn, som er direkte rettet mod musikundervisningen. Hvis du vil læse mere om vores tiltag, kan du gøre det her.
Trommesættet og dets historie
Før trommesættet kom til i starten af 1900-tallet, spillede musikere på enkelte trommer/percussion-instrumenter. I denne tid brugte man mange percussionister til teaterforestillinger, ikke kun til musik, men også til at understrege pointer og jokes.
I en tid hvor scenerne og pengene var små, var det nødvendigt at effektivisere.
Her kom trommesættet til, og pludselig kunne 1 person udføre 3-4 personers arbejde. Det var en kæmpe økonomiske besparelse, og trommesættet blev et stort hit. Udover at det var praktisk, var det også nyskabende at have en person som rytmisk motor i en gruppe. Det var med til at forme rytmisk musik i høj grad, og i særdeleshed datidens jazz.
Trommesættets opbygning
Et trommesæt består af forskellige elementer, alt efter trommeslagerens smag og musikkens stil. For det meste indgår der dog:
Stortromme - Med stor diameter og dyb klang.
b - Der er monteret en "seiding" på undersiden af denne tromme, som giver det karakteristiske skarpe slag.
Hi-Hat - To bækkener, som er monteret på et stativ med en fodpedal. Fodpedalen kan åbne og lukke de to bækkener, alt efter hvor skarp og diskant du ønsker lyden.
Tam - Typisk har du to tam'er, en gulv-tam og en sidetam. Gulvtam'en er en dyb tromme, som står på egne ben og har en hul og rungende lyd. 1-2 sidetam'er kan monteres på stortrommen, disse har en noget lysere lyd en gulvtammen. Alle tammer bruges oftest til "fills" eller fede overgange.
Bækkener - Du kan få utroligt mange forskellige bækkener, og det er meget individuelt, hvad hver enkelt foretrækker. Klassisk for trommer er ride-bækken og crash-bækken. Ride-bækkenet har en stor diameter og er ret tykt, derfor klinger det længe og dybt. Crash-bækkenet er mindre, og giver en skarp og kort, men meget kraftig lyd.
Pas på dine ører!
Dette gælder faktisk alle musikere, men især trommeslageren er udsat, fordi trommer er et kraftfuldt instrument. Høreskader er alt for almindelige blandt trommeslagere, og derfor anbefaler vi altid, at du benytter ørepropper eller høreværn, når du spiller, uanset om det er øvning med eller uden band. Brug gerne god tid på at finde det rigtige høreværn til dig, så du også kan nyde musikken.
Er du ivrig efter at komme i gang?
Hvis du slet ikke kan vente med at komme i gang med trommerne, så kan du downloade forskellige og gode metronomer på app og forsøge dig med at holde en rytme. Hvis du vil have mere så tjek Youtube ud! Der findes hundredvis af instruktionsvideoer til alle niveauer, og ofte er der begynder-moduler med flere lektioner, så du kan forberede dig.
Inspiration til dit trommespil
Trommerne kan være mange ting, og derfor anbefaler vi altid, at du lytter til mange forskellige trommeslagere/bands. En af musikkens vigtigste discipliner er, at kunne lytte til musik og være 100% fokuseret på det. Hvis du kan dette, så kan du også omsætte det til praksis hurtigere. Her kommer der nogle gode forslag til trommeslagere og bands, som du kan begynde med:
Neil Perth (Rush), Mike Portnoy (Dream Theater), Dave Grohl (Nirvana), John Bonham (Led Zeppelin), Dotti Dodgion (jazz), Ihan Haydar (L.I.G.A), Meg White (White Stripes), Kate Schellenbach (Beastie Boys), Jody Linscott (The Who), Phil Collins (Genesis), Moe Tucker (Velvet Underground), Sheila E (Prince), Ben Thatcher (Royal Blood).
Hvis du er interesseret i andre slagtøjsinstrumenter, så har vi også hold i både percussion og klassisk slagtøj. Hvis du søger at forbedre din teoretiske forståelse, kan du overveje vores hørelæreundervisning. Hvis du har andre spørgsmål, er vores telefon altid åben, og vi vil altid gerne hjælpe med at finde det rigtige til dig.