Ukuleleundervisning i Odense
Få en gratis og uforpligtende prøvetime
Lær at spille ukulele i Odense
Går du med en ukulist i maven, men mangler bare noget rigtig god undervisning? Eller har du allerede evner på ukulelen, og vil gerne udvikle dig? Så er du kommet til rette sted! Mikkels Musikskole har mange ukuleleundervisere i Odense, og de venter bare på dig! Hos os får du altid:
- Dygtige og pædagogiske undervisere.
- Undervisning hjemme hos dig.
- En gratis og uforpligtende prøvetime.
- Gode priser på god musikundervisning.
Hvor i Odense kan jeg få ukuleleundervisning?
Odense er en stor by, og vi har rigtig mange undervisere i området. Du vil altid kunne finde en underviser i fx:
Odense C
Odense M
Odense S
Odense SV
Odense N
Hvis du bor områderne omkring Odense, har vi også undervisere i områder som: Næsby, Højstrup, Hjallese, Lumby, Højby eller Korup. Byerne her er blot eksempler, så vær ikke bekymret hvis du ikke ser din by her.
Mikkels Musikskole har lager på Frederiksberg og kontor i København SV, men din underviser bor i dit område.
Odenses bedste hjemmeundervisning
Vi synes, at alle bør have mulighed for at blive undervist i musik. Vi arbejder for kvalitetsundervisning til alle, uanset dit budget og din geografiske placering. Det vigtigste for os er, at du bliver den musiker, du drømmer om. Dit moduls varighed er i høj grad op til dig, da du og underviser planlægger tid og sted for dine lektioner, hvilket giver et meget fleksibelt modul. Vi har forskellige tilbud, som du kan se her:
Undervisning hvor du ønsker fx: øvelokale, hos dig eller underviser.
Undervisning på din skole i Odense. Dette kræver dog at Mikkels Musikskole samarbejder med skolen. Læs mere om hvad du kan gøre, for at få leveret undervisning til din skole, her.
Vi samarbejder lige nu med Ådalskolen, Fangel Friskole i Odense. Listen over skoler vi samarbejder med, kan du finde ved tilmeldingens lige her. Hvis du er i tvivl om noget, kan du altid kontakte os via denne kontaktformularen her.
Din ukuleleunderviser i Odense
Din ukulele-underviser er lokal i Odense, og det betyder, at I måske allerede kender hinanden. Alle vores undervisere har din tryghed i fokus, og derfor vil du altid blive hørt. Giv endelig lyd ift. hvad du ønsker dig af din undervisning, så I kan arbejde med dine emner. Udover at være en dygtig musiker, er din underviser også en god guide i musikkens verden. Drag endelig fordel af din undervisers viden ved at spørge ind!
Det kan være, at du vil vide mere om det lokale musikmiljø? Eller de lokale scener, klubber og foreninger? Det er fedt at være en del af et musikalsk fællesskab, og måske du kunne finde dit sammen med din underviser. Fælles for alle vores undervisere er, at de altid er:
Støttende og motiverende.
Opmærksomme på dine ønsker.
Smilende og imødekommende.
Sådan matcher vi dig med ukuleleunderviseren
Når vi matcher dig med en underviser, gør vi det ud fra dit område. Det er også et par andre ting, som gør sig gældende fx:
Dit instrument.
Dit niveau.
Særlige ønsker.
Musikgenrer ift. ukulele
Alle har deres egne særlige ønsker, men det kunne være du var lun på en bestemt genre? Der findes vildt mange genrer og undergenrer, og det kan virke uoverskueligt at navigere i dem. Hvis du er i tvivl, hjælper din underviser dig naturligvis, så I sammen kan finde den perfekte genre til dig. Måske er du glad for jazz? Eller popmusik? Forskellige genrer kræver forskellige ting af dig som musiker, og her kan du se et lille overblik over et par genrer:
Folk - I denne genre skal du kunne skifte mellem akkorder, og lave fingerspil. Det er heller ikke dumt at træne din stemme, da folk-sange ofte indeholder flere stemmer. Folk drejer sig om relativt simple kadencer, og består ofte af mindre opsætninger med 3-5 instrumenter.
Jazz - En genre hvor ikke ser ukulelen så tit, men det kan dog sagtens lade sig gøre! Jazz er en meget dyb genre, som byder på et temmeligt kompliceret katalog af rytmer og kadencer. Musikken i jazz er meget flydende, så improvisation er nøglen til jazzmusik.
Singer-Songwriter - En genre/koncept som er kommet frem i den senere tid, og beskriver en musiker, der selv skriver, komponerer og fremfører sin musik. Mange singer-songwriters har taget ukulelen til sig som hovedinstrument, fordi den nærmest byder op til at skrive musik. Samarbejder er populært i denne genre, så du behøver ikke spille solo altid, hvis du vil spille med andre.
Hvis du bliver i tvivl om, hvad du ønsker, står din underviser klar med gode ideer. Du kan selvfølgelig altid arbejde med flere genrer ad gange, eller opfinde din helt egen! Hvis du allerede har dine ønsker parat, så skriv det til os i din tilmelding her. Så bruger vi dine ønsker når vi matcher dig med en underviser.
Selve ukulele-undervisningen
Alle vores undervisere er pædagogiske i deres læringsstil, men hvis du har særlige behov, er det vigtigt, at du siger det højt. På denne måde sikrer vi sammen, at din undervisning giver dig et smil på læben hver gang. Nogle mennesker er mere følsomme end andre, og det vil vi gerne respektere hos Mikkels Musikskole.
Ukulele-undervisningens form
Ukulelen er et fabelagtigt instrument at begynde på, da den er meget tilgængelig. Den er sjov, og du vil kunne se fremskridt ret hurtigt. Når I begynder, vil I typisk starte med lidt basisteori og selvfølgelig at lære ukulelen at kende. Teorien er vigtig for din forståelse af tonernes placering, og hvordan du kan bruge dem til at skabe den lyd, du ønsker. Rent praktisk vil I begynde med simple akkorder og din højrehånds-teknik, dvs. hvordan du "strummer"/laver rytmer på ukulelen.
Starten på din undervisning er meget vigtig, da I lægger fundamentet for din fremtidige udvikling der. Her er nogle basale ting, som enhver ny ukulele-spiller bør undersøge:
Hvordan du holder din ukulele korrekt.
Hvordan du stemmer din ukulele.
Basis akkorder og skalaer.
Tonernes placering og afstand til hinanden.
Sådan kan du spille
Der er mange måder at arbejde med et instrument på, og måske du har din helt egen ide. Det kan være at du måske vil:
Lære at spille og synge samtidigt.
Lære at skrive originale sange.
At lære at improvisere, så du kan "jamme" med andre.
Uanset hvordan du vil bruge ukulelen, er det vigtigt at lære teknikkerne korrekt i starten. Det er bedre at spille langsomt og korrekt, end hurtigt og forkert. Forkert indlærte teknikker kan være meget svære at vænne sig af med, så brug hellere tiden på det i begyndelsen. Gentagelse er nøglen til ukulelen, og det kan virke frustrerende, men din underviser er med dig hele vejen.
Hvor lang tid får jeg ukulele-undervisning?
Et modul hos os består af 10 lektioner á 60 minutter. Når du har haft din gratis prøvetime, kan du købe et modul, og når modulet nærmer sig enden, får du besked. Herefter kan du så vælge at forlænge dit modul. Der er ingen tidshorisont på et modul, da planlægningen foregår mellem dig og underviser direkte.
Kan vi få en hel time til at gå?
Helt bestemt! Det kan være hårdt for krop og hoved, når du skal lære noget nyt. Derfor er det vigtigt, at I holder pauser undervejs i undervisningen, så du ikke spiller dig blind på en øvelse. Nogle gange kan det være bedst, at lægge ukulelen væk i 10 minutter og lave noget andet. Her er nogle forslag til, hvordan I kan bruge jeres pauser:
Udforsk ny musik med din underviser, og analyser det sammen.
Lav rytmeøvelser for at få gang i blodomløbet.
Stemmeøvelser er gode, uanset om man synger eller ej.
Om inspiration og ukulelen
Det kan være svært med inspiration, fordi den ikke altid kommer når du vil have det. Det kan være frustrerende, men heldigvis kan du stimulere din kreativitet via live-musik. Live-oplevelser er meget inspirerende, fordi du oplever fællesskab, samspil og ånd, og ikke kun musikken. Nogle gange kan en tur i teatret eller på museet være sagen.
Det er vigtigt at udfordre dig selv og opsøge inspirationen. Du ved aldrig helt, hvad der kunne inspirere dig, så hold din horisont åben for ny kunst. Din underviser er lokal i Odense og kender formentlig de lokale scener, så spørg endelig ind til, hvad der rør sig.
Måske har DEXTER jazz på plakaten i weekenden?
Eller skal du se noget fed rock på Musikhuset Posten i aften?
Der kunne også være lækker popmusik hos ODEON?
Kom godt i gang med ukulelen
Jo mere du øver, jo hurtigere kan du udvikle dig. Selvfølgelig skal din undervisning være sjov, og øvning behøver ikke at være en stressende affære. Du kan planlægge din øvning praktisk og bekvemt for dig selv, så det ikke føles som en pligt. Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du kan strukturere din øvning og samtidig bevare det fede ved at spille:
Øv dig lidt hver dag (10 minutter gerne mere).
Spil med andre, det er fedt!
Følg nogle fede ukulele-personligheder på Youtube.
Øv dig når du kan - fx når du ser tv.
Sæt realistiske mål for dig selv fx "i denne uge skal jeg lære et akkord-skift".
Spil sange du selv vælger.
Fokusér på ca. 2-3 øvelser ad gangen.
Hvilken ukulele passer til mig?
Ukuleler kan lyde forskelligt, alt efter hvilken type ukulele du vil have. De mest almindelige ukuleler kaldes sopran- og concert-ukulele, men de fås også større fx som baryton eller tenor (klinger dybere). Når du skal vælge en ukulele, er det allervigtigste, at den føles rigtig i dine hænder. Din ukulele skal være indbydende for dig, så du har lyst til at spille på den. Besøg gerne en musikforretning og prøv en masse forskellige typer, så du kan finde den helt rigtige til dig.
Du kan købe gode og billige sopran-ukuleler gennem Mikkels Musikskole. Vi har et godt samarbejde med en lokal musikbutik, så vi kan tilbyde gode begynder-instrumenter med rabat.
Du kan også få ukuleler med output, så du kan tilslutte dig en forstærker. Hvis du spiller mange koncerter, eller i band, er dette meget praktisk. Du kan selvfølgelig også skifte mellem flere typer, hvis det er mere din stil.
Vi vil altid gerne hjælpe dig med køb af ukulele. Hvis du vil vejledes, står vi også klar med gode råd, så skriv endelig til os.
Coronasikker ukulele-undervisning
Hjemmeundervisning er et glimrende alternativ til musikskole, hvis du vil undgå større forsamlinger. Vi og vores undervisere følger alle regeringens retningslinjer, og vi har også udfærdiget vores egne hensyn, som er direkte målrettet musikundervisning. Hvis du vil læse mere om vores egne tiltag, kan du finde dem her.
Ukulelens Historie
Ukulelen stammer ikke fra Hawaii, som mange ellers tror. Den har fået navnet "ukulele" på Hawaii, og instrumentet er en stor del af musikkulturen på øen. Den blev bragt til Hawaii fra Portugal i starten af 1800-tallet, hvor den var kendt som en "Machete De Braga".
Ukulelens anatomi
Der er 4 strenge på en ukulele, som typisk stemmes i G, C, D og A (kaldet standard-tuning). På ukulelen findes kroppen, halsen og hovedet, hvor stemmeskruerne sidder. Når du spiller resonerer lyden i kroppen, og forstærkes gennem resonans-hullet. Halsen/gribebrættet er, hvor du finder båndene, og hvor du former dine akkorder.
Ukulelen er blevet forfinet over årene, og der findes flere forskellige modeller. Her er et par eksempler på forskellige typer af ukulele:
Baryton - Den "dybe" ukulele, som giver konsistent lyd og stemmes i D, G, B og E. Barytonen kan stemmes i standard-tuning, hvis du ønsker en mørkere klassisk ukulele.
Tenor - Denne stemmes i standard-tuning, og giver en lidt rigere tone en sopranen. Tenoren har flere bånd, og det er muligt at lave lysere toner/akkorder på den.
Concert - Stemmes også i standard-tuning. På denne er det oplagt at overveje, om den øverste streng, G'et, skal stemmes en oktav ned. Dette er en "lineær stemning", og gør det nemmere at "vride" strengene.
Pas på dine ører!
Dine ører er meget følsomme, og er dit vigtigste værktøj som musiker. Høreskader er almindelige hos musikere, og den naturlige hørelse kan ikke erstattes. Derfor anbefaler vi, at du altid benytter høreværn/ørepropper, når du spiller med forstærkning af instrumenter. Det er vigtigt, at du tager vare på dine ører allerede nu, da høretab ofte først viser sig omkring 50-60 års alderen.
Der findes typer af høreværn/ørepropper, som ikke ødelægger fornøjelsen ved at spille. Undersøg endelig markedet for en god løsning til dig, så du stadigvæk kan spille, når du bliver ældre.
Er du ivrig efter at komme i gang?
Du kan altid tjekke Youtube for fede ukulele-videoer og tutorials, hvis du slet ikke kan vente med at starte. Der findes mange ukulele-kanaler, som kunne være fede for dig. Du kan også prøve app-store eller nettet, hvor du kan lære akkorder. Tag gerne et kig på det, det skader aldrig at være forberedt til din første lektion.
Hvad er en akkord?
Inspiration til at spille ukulele
Det er vigtigt, at have et åbent sind, og lytte til mange forskellige kunstnere. At kunne skille instrumenterne fra hinanden og analysere dem, gør det nemmere at omsætte lyd til praksis. Du kan skærpe dine ører ved at træne denne egenskab, og vi har nogle gode forslag til dig. Her er nogle folk, som har sat deres præg på ukulele verdenen:
- Amanda Palmer
- Israel Kamakawiwo'ole
- Jake Shimabukuro
- Eddie Vedder
- Taylor Swift
- George Harrison
- Ingrid Michaelson
- Julia Nunes
- Jason Castro.
Hvis du søger efter et lignende instrument, har vi også lektioner i bas, mandolin eller banjo. Hvis du vil lave originalt materiale, har vi også undervisning i sangskrivning (eneundervisning eller max 3 elever). Hvis du søger rådgivning, står vi altid til rådighed, og vi vil hjælpe dig med at opfylde din musik-drøm.